Posted on Leave a comment

Избор на безопасни играчки

Избор на безопасни играчки

Играчките са забавна и важна част от развитието на всяко дете. Но всяка година много деца се лекуват в болнични отделения за спешна помощ за наранявания, свързани с играчки. Задушаването е риск за деца на възраст 3 или по-малки, тъй като те са склонни да поставят предмети в устата си.

Производителите следват указанията и етикетират повечето нови играчки за конкретни възрастови групи. Но най-важното нещо, което един родител може да направи – особено когато става дума за по-малки деца – е да наблюдава играта.

Насоки за играчки

Ето някои общи насоки, които трябва да имате предвид, когато пазарувате играчки:

  • Плюшените играчки трябва да се перат или почистват адекватно.
  • Боядисаните играчки трябва да използват боя без олово.
  • Художествените материали НЕ трябва да показват нетоксични.
  • Избягвайте по-стари играчки, дори подаръци от приятели и семейство. Те може да не отговарят на настоящите стандарти за безопасност.

Уверете се, че играчката не е твърде тежка за вашето дете. Шумът от някои дрънкалки, скърцащи играчки и музикални или електронни играчки може да бъде силен като клаксон на кола – дори по-силен, ако дете го държи директно до ушите – и може да увреди слуха.

Играчки за правилната възраст


Винаги четете етикетите, за да сте сигурни, че играчката е подходяща за възрастта на детето. Насоките, публикувани от CPSC и други групи, могат да ви помогнат да вземете тези решения за покупка.

Не забравяйте да вземете предвид темперамента, навиците и поведението на детето си, когато купувате нова играчка. Дори дете, което изглежда напреднало в сравнение с други деца на същата възраст, не трябва да използва играчки, предназначени за по-големи деца. Възрастовите нива за играчките се определят от фактори за безопасност, а не от интелигентност или зрялост.

Прочетете повече за избора на безопасни играчки:
за бебета (скоро)
за малки деца и деца в предучилищна възраст (скоро)
за деца в училищна възраст (скоро)


Съхраняване на играчките в безопасност у дома


След като сте купили безопасни играчки, също така е важно да се уверите, че децата знаят как да ги използват. Най-добрият начин да направите това е като наблюдавате децата, докато играят. Това учи децата как да играят безопасно, докато се забавляват.

Родителите трябва:

  • Научете децата да прибират играчките.
  • Проверявайте редовно играчките, за да се уверите, че не са счупени или неизползваеми.
  • Дървените играчки не трябва да имат трески. Велосипедите и играчките за открито не трябва да имат ръжда.
  • Плюшените играчки не трябва да имат скъсани шевове или открити подвижни части.
  • Изхвърлете счупените играчки или ги поправете веднага.
  • НЕ Съхранявайте играчките на открито, когато не се използват, за да не са изложени на дъжд или сняг.
  • И не забравяйте да поддържате играчките чисти: Някои пластмасови играчки могат да се почистват в съдомиялна машина, но първо прочетете инструкциите на производителя. Друг вариант е да смесите антибактериален сапун или мек препарат за миене на съдове с гореща вода в бутилка със спрей и да го използвате за почистване на играчки, като след това ги изплакнете.

Подаване на сигнал за опасни играчки


Уведомете уебсайта MillionToys, използвайте страницата за контакти, за да съобщите за играчка, която смятате за опасна. Ако имате някакви съмнения относно безопасността на играчката, бъдете внимателни и не позволявайте на детето си да играе с нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *